Spring naar de inhoud

Net zoals ik vaak restjes verse kruiden over? Verwerk ze in een lekkere puree! Ik voeg er meestal ook nog wat zure room aan toe voor een zachte, frisse smaak. Deze kruidenpuree is lekker bij een stukje vis maar past ook heel goed bij gehakt of videe.

Nodig?

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout
  • 1 flinke snuif nootmuskaat
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakte stengel lente-ui
  • 2 flinke el zure room

Hoe?

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes
  • Kook ze gaar in gezouten water
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
  • Voeg er de overige ingrediĆ«nten aan toe
  • Meng goed
  • Serveer als bijgerecht
  • Klaar!