Stoverij van hinde met wintergroentjes

De herfst is toch wel echt mijn favoriete seizoen moet ik zeggen. Elk jaar kijk ik weer uit naar zonnige herfstwandelingen, naar het vallen van de blaadjes, naar de lekker warme truien die terug bovengehaald mogen worden en misschien nog het meest van al naar de seizoensproducten die in de herfst beschikbaar zijn! Witloof, pompoen, raapjes en bietjes, kolen, wild, pastinaken, appels, paddenstoelen, … stuk voor stuk producten waar ik verzot op ben. In dit gerechtje verwerkte ik alvast verschillende van deze topproductjes en zo kwam ik tot een heerlijke stoverij van hinde met verschillende wintergroentjes. Heerlijk, al zeg ik het zelf! 😉 De hinde kan in dit recept ook vervangen worden door andere soorten wild, denk maar aan hert, ree of everzwijn. Ook qua groentjes kan je naar hartelust variëren!

Stoofpotje van hinde met wintergroentjes

Nodig?

Voor het stoofpotje:

  • 500 gr stoofvlees van hinde
  • 1 el bloem
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 grote knolrapen
  • 1 pastinaak
  • 350 ml wildfond
  • 350 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 el bessenconfituur
  • boter
  • peper
  • zout

Voor de wintergroentjes:

  • 1 pastinaak
  • 1 grote knolraap
  • 250 gr bospaddenstoelen
  • 4 stonken witloof

Hoe?

  • Verhit een klontje boter in een grote stoofpot op het vuur
  • Dep het vlees goed droog, kruid met peper en zout en schroei het dicht in de boter
  • Bestrooi het vlees met een lepel bloem en roer goed om
  • Snipper de ui fijn en snijd de wortels, de raapjes en de pastinaak in blokjes
  • Voeg alle groentjes bij het vlees en laat enkele minuten meebakken
  • Voeg het takje tijm en het blaadje laurier toe
  • Bevochtig het geheel met de wildfond en de rode wijn
  • Laat stoven op een zacht vuurtje tot het vlees lekker mals is (minimum anderhalf uur)
  • Meng onder het stoofpotje nog twee eetlepels bessenconfituur en kruid indien nodig bij met peper en zout.
  • Snijd de wintergroentjes fijn
  • Stoof ze aan in een klontje boter
  • Kruid met peper en zout
  • Serveer het stoofpotje van hinde samen met de wintergroentjes en eventueel met kroketjes of puree
  • Klaar!

2 Comments

  1. Lijkt me héérlijk

  2. Ziet er superlekker uit Stephanie ….. misschien ook wel met rund, kalfs of varkensvlees? Mmmmmm …..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*