Pindakaas granola

Mijn favoriete ontbijtje op dit moment is toch wel deze pindakaas granola met yoghurt. Zo wat elk weekend maak ik een nieuwe lading klaar waardoor de hele keuken zaaaalig begint te ruiken. Ik deelde al een paar keer een fotootje van deze granola op mijn Instagram en kreeg massaal veel reacties van mensen die graag het recpet wilden hebben. Et voila, hier is het dus! Laat me zeker weten wat je er van vond als je deze lekkernij hebt klaargemaakt!

Pindakaas granola

Nodig?

  • 100 gr gemalen notenmix
  • 200 gr havervlokken
  • 100 gr pitten en zaden
  • 100 gr pindakaas
  • 5 el gesmolten kokosolie
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 snuif zout

Hoe?

  • Mix de noten fijn in een krachtige blender
  • Neem een grote kom
  • Doe daarin de noten, de havervlokken, de pitten en zaden en een flinke snuif zout
  • Verwarm de pindakaas in de microgolfoven zodat deze een beetje vloeibaar wordt
  • Smelt de kokosolie
  • Meng de pindakaas, de kokosolie en de ahornsiroop onder de droge ingrediënten
  • Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat
  • Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Bak de granola ongeveer 20 minuten
  • Laat afkoelen en bewaar de granola in een afgesloten glazen bokaal
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*