Spring naar de inhoud

Het aftellen naar Kerstmis is begonnen! Deze periode van het jaar vind ik altijd super gezellig en ik kijk er dan ook telkens opnieuw naar uit om alles in kerstsfeer onder te dompelen. Afgelopen week bracht ik een bezoekje aan IKEA en kwam ik naar huis met een hele boel leuke tafeldecoratiespulletjes uit hun wintercollectie. Het gaf me meteen zin om in de keuken aan de slag te gaan met een kerstreceptje. Dus maakte ik deze heerlijke kerstkoekjes met kaneel en sinaasappel klaar. Hun heerlijke geur én smaak brengen je instant in kerstsfeer!

Nodig? (voor +- 20 koekjes)

  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne suiker
  • 1 sinaasappel, zeste en sap
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 snuifje zout
  • 200 gr witte chocolade
  • 2 druppels groene kleurstof

Hoe?

  • Meng de boter met de suiker, de zeste van de sinaasappel en het vanille-extract in de keukenrobot
  • Voeg het ei en drie eetlepels sinaasappelsap toe en klop luchtig
  • Meng de bloem met de kaneel en het snuifje zout
  • Zeef de bloem boven het botermengsel en meng alles onder mekaar in de keukenrobot
  • Vorm met je handen van het deeg een bal en druk plat
  • Verpak het deeg in een laagje plastic folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast
  • Bestuif je werkoppervlak met een laagje bloem en bestuif ook het deeg met wat bloem
  • Rol het deeg uit tot +- 3 mm dikte
  • Steek met een vormpje koekjes uit het deeg
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de koekjes gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster
  • Smelt de witte chocolade samen met twee druppeltjes groene kleurstof au bain-marie
  • Dip de koekjes voor de helft in de chocolade
  • Leg ze op een bakpapiertje, bestrooi met eetbare versiering en laat opstijven
  • Klaar!