Spring naar de inhoud

Hebben jullie al eens van fregola sarda gehoord? Het zijn kleine, geroosterde pastabolletjes afkomstig uit Sardinië. Ik zag het onlangs voor het eerst in de supermarkt. Ik bracht een pakje mee naar huis en maakte er dit feestelijke voorgerechtje mee. Perfect op te serveren met Kerst of op Oudjaar!

Nodig? (voor 6 personen)

  • 250 gr fregola sarda
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 200 gr gepelde grijze garnalen

Voor de avocadocrème:

  • 2 avocado’s
  • 1 limoen, het sap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sushi azijn
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 scheutje water
  • peper
  • zout

Voor de afwerking:

  • 1 potje lompviseitjes
  • zure room
  • enkele takjes dille

Hoe?

  • Kook de fregola al dente in gezouten water
  • Giet af en spoel onder koud, stromend water
  • Laat uitlekken
  • Doe alle ingrediënten voor de avocadocrème in de blender en mix glad
  • Snijd de appel in heel kleine blokjes
  • Meng de fregola met de avocadocrème, de stukjes appel en 3/4 van de grijze garnalen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Plaats een dresseerring op een bord en vul deze op met het fregola mengsel
  • Werk af met enkele toefjes zure room, enkele grijze garnaaltjes, enkele takjes dille en wat lompviseitjes
  • Klaar!