Oma & opa’s chocoladetaart
Oma & opa’s chocoladetaart
Dessert
Deze chocoladetaart is pure nostalgie voor mij. Het recept is afkomstig van mijn grootouders en zij maken deze "charlotte met een vulling van stevige chocolademousse" voor elke feestelijke gelegenheid al minstens zo lang als ik leef. Onlangs waren mijn zusje en ik jarig en wat mocht er uiteraard niet ontbreken op ons feestje? Juist.. oma & opa's chocoladetaart!
PS: Omdat de vulling best wel wat tijd nodig om op te stijven maak je deze taart best een dag op voorhand
Wat heb je nodig?
- 250 gr boter, op kamertemperatuur
- 7 eieren
- 250 gr bloemsuiker
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr melkchocolade
- 2 pakken boudoirkoekjes
- 1 reepje witte chocolade voor de afwerking
Hoe maak je het?
- Scheid de eieren
- Klop de eiwitten tot stijve pieken
- Klop de malse boter luchtig in de keukenrobot
- Meng de eigelen en de bloemsuiker onder de boter
- Klop tot een luchtige, homogene massa
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven en meng deze onder het beslag
- Spatel nu in drie delen het eiwit onder het mengsel
- Neem een springvorm
- Vul een bakje met een bodempje water
- Snijd een centimeter van elk boudoir koekje af
- Doop nu de onderkant in het water en zet het rechtop in de springvorm
- Herhaal tot de vorm rondom rond volledig vol staat
- Verdeel de afgesneden stukjes van de boudoirs over de bodem
- Stort vervolgens het chocolademengsel in de vorm
- Plaats de taart een nachtje in de koelkast zodat de vulling kan opstijven
- Werk de chocoladetaart af met geschaafde witte chocolade
- Klaar!
Dit recept voor oma & opa’s chocoladetaart uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Feest
Tags:
Boudoirkoekjes
Charlotte met chocolade
Chocolade charlotte
Chocoladedessert
chocolademousse
Chocoladetaart
Chocomousse
Chocomoussetaart