Gehaktschotel met pompoen

Waarom ik echt van ovenschotels hou? Ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken en je hebt gegarandeerd voor twee dagen eten! Eén van mijn favorieten is deze gehaktschotel met pompoen, champignons, tomatenblokjes en een laagje smeuïge aardappelpuree!  Een laagje broodkruim er bovenop, even in de oven en klaar! Aanvallen maar!

Gehaktschotel met pompoen

Nodig? (voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 250 gr Parijse champignons
  • 300 gr (diepvries)pompoenblokjes
  • 350 gr gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1/2 kl oregano
  • 600 gr aardappelen
  • 1 scheutje melk
  • 1 ei
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • boter

Hoe?

  • Snipper de ui fijn en fruit deze aan in een klontje boter
  • Snijd de champignons in vieren en doe ze bij de ui
  • Voeg de blokjes pompoen toe (als je verse pompoen gebruikt kan je deze best nog even gaar koken)
  • Voeg het gehakt toe en laat volledig uitbakken
  • Doe nu het blik tomatenblokjes en de tomatenpuree er bij
  • Kruid met peper, zout en oregano
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
  • Giet af en pureer ze
  • Voeg een scheutje melk, een ei, peper, zout en nootmuskaat toe
  • Neem een grote ovenschaal
  • Schep het gehaktmengsel in de schaal
  • Bedek met de aardappelpuree
  • Bestrooi met paneermeel
  • Leg er enkele kleine klontjes boter bovenop
  • Plaats de schaal gedurende 4 à 5 minuten onder de grill tot het paneermeel goudbruin is
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*