Spring naar de inhoud

Waarom ik echt van ovenschotels hou? Ze zijn gemakkelijk op voorhand klaar te maken en je hebt gegarandeerd voor twee dagen eten! Overschotjes kunnen ook altijd de diepvries in, zo tover je ook op drukke dagen snel iets lekker en voedzaam op tafel. Eén van mijn favoriete ovebschotels is deze gehaktschotel met pompoen, champignons, tomatenblokjes en een laagje smeuïge aardappelpuree. Vlees en groenten aanstoven in een pot, pureetje maken, even de oven in en klaar! Aanvallen maar!

Gehaktschotel met pompoen

Nodig? (voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 500 gr (diepvries) pompoenblokjes
  • 350 gr gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 potje tomatenpuree
  • 1/2 kl oregano
  • 1 kg aardappelen
  • scheutje melk
  • 1 ei
  • nootmuskaat – peper – zout
  • boter

Hoe?

  • Snipper de ui fijn en fruit deze aan in een klontje boter
  • Snijd de champignons in vieren en doe ze bij de ui
  • Voeg de blokjes pompoen toe (als je verse pompoen gebruikt kan je deze best nog even gaar koken)
  • Voeg het gehakt toe en laat volledig uitbakken
  • Doe nu het blik tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij
  • Breng het geheel op smaak met met peper, zout en oregano
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
  • Giet af en pureer ze
  • Voeg een scheutje melk, een ei, peper, zout en nootmuskaat toe
  • Neem een grote ovenschaal
  • Schep het pompoen-gehaktmengsel in de schaal
  • Bedek met de aardappelpuree
  • Leg er enkele kleine klontjes boter bovenop
  • Plaats de schaal gedurende 4 à 5 minuten onder de grill tot de puree goudbruin is
  • Klaar!

Deze gehaktschotel met pompoen uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram! @stephanie_bex!