Spring naar de inhoud

Oh baby it’s cold outside! Afgelopen weekend maakte ik een heerlijke winterwandeling en na afloop genoot ik van een dampende kop soep om terug op te warmen. Het soepje dat ik klaarmaakte was op basis van zoete aardappel en rode linzen. Voedzaam én lekker. Wist je dat de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, eigenlijk helemaal geen familie is van de gewone aardappel? Het is namelijk een knol. En wat voor eentje! Zoete aardappel bevat heel wat vitamines (oa. vitamine A & C) en is dus super gezond!

Nodig?

  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 1 el kokosolie
  • 200 gr wortelen
  • 500 gr zoete aardappel
  • 150 gr rode linzen
  • 2 l groentebouillon
  • 50 gr kokoscrème ( = 1 zakje van bv. Go-Tan)
  • peper
  • zout
  • enkele blaadjes koriander
  • sesamzaadjes
  • limoensap

Hoe?

  • Snipper de ui en de look fijn
  • Stoof aan in een lepel kokosolie
  • Schil de wortels en de zoete aardappelen
  • Snijd ze in blokjes en voeg bij de ui
  • Weeg de linzen af en voeg ze toe
  • Bevochtig het geheel met de groentebouillon
  • Laat gaar koken (+- 35 à 40 min)
  • Voeg de kokoscrème toe
  • Mix de soep glad
  • Breng de soep extra op smaak met peper en zout
  • Verfris met enkele druppeltjes limoensap
  • Schep de soep in kommetjes en werk ze af met sesamzaadjes en een blaadje koriander
  • Klaar!