Spring naar de inhoud

Pad Thai! Deze Thaise specialiteit staat toch zeker in mijn top drie van favoriete gerechten. Vorig jaar trok ik drie weken doorheen Thailand en stond dit dan ook zéér regelmatig op het menu. Ik probeerde het thuis al verschillende keren klaar te maken maar nooit met het gewenste resultaat. Tot ik in Thailand een Thaise kookles volgde en er samen met één van de locals pad thai klaarmaakte. Hij deelde met plezier zijn recept met mij en ik nu ook met jullie! Ik eet niet zo graag tofu dus die verving ik door champignons. Heb je toch liever tofu? No problem! Je verwerkt hem gewoon op dezelfde manier in het gerecht zoals de champignons.

PS: Ingrediënten zoals oestersaus, tamarindepasta en palmsuiker kan je ook hier bij ons prima vinden in Oosterse supermarkten!

Nodig? (voor 2 personen)

  • 3 teentjes look
  • 2 eieren
  • 1 grote wortel
  • 100 gr champignons
  • 2 handjes sojascheuten
  • 2 stengels lente-ui
  • 100 gr platte rijstnoedels
  • 150 ml water
  • plantaardige olie

Voor de pad thai saus:

  • 2 el tamarindepasta
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el palmsuiker

Voor de afwerking:

  • 1 el geroosterde pindanoten, fijngehakt
  • 1 el gefrituurde uitjes
  • 1 limoen
  • lente-ui
  • koriander

Hoe?

Een goede voorbereiding is alles!

  • Laat de rijstnoedels 30 tot 45 minuten weken in koud water
  • Schil de wortel en snijd in dunne lucifers
  • Snijd de champignons in vieren
  • Hak de lente-ui fijn
  • Meng alle ingrediënten voor de saus
  • Kluts de eitjes
  • Verhit twee eetlepels plantaardige olie in een wokpan op een hoog vuur
  • Pers er de teentjes look in en laat ze een minuutje bakken
  • Giet er vervolgens de geklutste eitjes bij en roer los
  • Doe het roerei in een kommetje en verhit opnieuw twee lepels olie in de wok
  • Bak er nu gedurende 3 à 4 minuutjes de wortelstaafjes, de champignons, de sojascheuten en de lente-ui in aan op hoog vuur
  • Schep de groentjes op een bordje
  • Giet nu 150 ml water in de wok en voeg er de geweekte noedels aan toe
  • Laat ze +- 3 à 4 minuutjes koken
  • Voeg als het water bijna opgenomen is de saus toe
  • Voeg dan het ei en de groentjes toe
  • Roerbak nog een minuutje
  • Verdeel de pad thai over twee borden
  • Werk af met pindanootjes, gefrituurde uitjes, lente-ui, koriander en limoen
  • Klaar!