Spring naar de inhoud

Wafels bakken, I love it! Zowel zoete als hartige wafeltjes kunnen mij helemaal bekoren. Deze keer waagde ik mij aan wafeltjes van zoete aardappel. Ze zijn heerlijk als lunch samen met een spiegeleitje, avocado en een slaatje!

Nodig? (voor 2 personen)

Voor de wafeltjes:

  •  2 zoete aardappels (+- 500 gr)
  • 2 eieren
  • 2 el havermeel (fijngemalen havermout)
  • 2 el gesmolten kokosolie

Voor de afwerking:

  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 2 eitjes
  • enkele takjes koriander
  • kerstomaatjes
  • rucola
  • sesamzaadjes
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Schil de zoete aardappels en rasp ze fijn
  • Klop de eitjes los en meng ze samen met het havermeel en de kokosolie onder de zoete aardappelrasp
  • Verhit het wafelijzer en smeer het in met wat kokosolie
  • Schep enkele eetlepels van het zoete aardappel beslag in het wafelijzer
  • Laat in+- 5 minuten goudbruin bakken
  • Plet de avocado en meng er het limoensap, peper en zout onder
  • Bak de spiegeleitjes
  • Serveer bij elk aardappelwafeltje een beetje avocadocrème, een spiegeleitje, kerstomaatjes en rucola
  • Werk af met een takje koriander en wat sesamzaadjes