Spring naar de inhoud

Vandaag, op Moederdag maakte ik deze heerlijke hartjeswafeltjes voor mijn schoonmoeder Patrice. Ze is er eentje uit de duizend die echt altijd voor mij klaarstaat. We houden allebei van koken, gezellig tetteren, katten.. en komen dus super goed overeen! Ook is ze net als ik een zoetebek en lust ze wel een dessertje. Daarom maakte ik voor haar deze chocoladewafels met rood fruit! Omdat het oog ook wat mag zocht ik nog enkele leuke spulletjes uit voor de perfecte presentatie van mijn dessert. Wat denken jullie ervan? Opzet geslaagd? 🙂

Nodig? (voor 8 hartjeswafels)

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr suiker
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 gr gesmolten boter ( + extra)
  • 20 gr cacaopoeder
  • 100 gr chocoladeparels
  • 100 gr (diepvries) bosvruchten
  • 25 gr suiker
  • bloemsuiker
  • vers rood fruit

Hoe?

  • Neem een grote kom en doe daarin de bloem, de suiker, de melk, de eieren, de gesmolten boter en het cacaopoeder
  • Mix tot een egaal beslag
  • Spatel nu de chocoladeparels onder het beslag
  • Verhit het wafelijzer en vet het in met wat gesmolten boter
  • Schep een flinke lepel van het beslag in het wafelijzer
  • Laat enkele minuten bakken tot de wafel mooi bruin is
  • Haal de wafel uit het wafelijzer en laat een beetje afkoelen
  • Herhaal tot het beslag helemaal opgebruikt is
  • Maak een toren van de wafels en bestrooi ze met poedersuiker
  • Werk af met verse frambozen, bramen en blauwe bessen
  • Doe de bosvruchten voor de coulis in een steelpannetje
  • Laat ze enkele minuutjes stoven tot ze helemaal zacht zijn
  • Voeg de suiker toe en mix glad
  • Serveer nu de wafels samen met de coulis van rood fruit
  • Klaar!