Spring naar de inhoud

Eat the rainbow zeggen ze wel eens.. Met dit bordje doe je dat zeker en vast! Dit gerechtje bevat veel kleurrijke groentjes en is bovendien ook lekker en gezond. Maak gerust een grote portie want de overschot kan je perfect de volgende dag koud opeten!

Nodig? (voor 4 personen)

  • 250 gr quinoa
  • 1 bloemkool
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • ½ broccoli
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 2 el Knorr vloeibare groentebouillon
  • peper – zout
  • verse peterselie

Hoe?

  • Kook de quinoa samen met een eetlepel vloeibare groentebouillon gaar in de dubbele hoeveelheid water
  • Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in de blender
  • Mix gedurende enkele seconden zodat de bloemkool de structuur van rijst krijgt
  • Snijd de rode ui fijn, de paprika’s in stukjes en de broccoli in kleine roosjes
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan op het vuur
  • Stoof er de ui, paprika’s en broccoliroosjes in aan
  • Voeg vervolgens de bloemkoolrijst, de quinoa en de zongedroogde tomaatjes aan toe
  • Laat nog enkele minuutjes verder garen en blijf ondertussen roeren
  • Breng het geheel op smaak met peper, zout en een lepel vloeibare groentebouillon
  • Bak de spiegeleitjes
  • Hak een beetje peterselie fijn
  • Schep de quinoa-bloemkoolmengeling op een bord
  • Leg er een spiegeleitje bovenop
  • Werk af met de fijngehakte peterselie
  • Klaar!