Spring naar de inhoud

Wie is er nog zo’n fan van taco’s? Je kunt ze lekker uit het vuistje eten en vullen met tal van heerlijke ingrediënten. Deze keer koos ik voor zalm die ik een lekker jasje van teriyakisaus gaf en knapperige groentjes zoals wortel en komkommer. De frisse yoghurtsaus en verse koriander maken deze taco’s met zalm helemaal af! Laat het smaken hé!

Taco’s met zalm

Nodig?

Voor de teriyakisaus:

  • 3 el water
  • 4 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el bruine suiker
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 el honing
  • 1 kl maïszetmeel

Voor de taco’s:

  • 350 gr verse zalm
  • 8 tacoschelpen
  • 200 gr gemengde sla
  • 1 wortel
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 kl sesamzaadjes
  • enkele blaadjes koriander
  • 1 limoen, in partjes

Voor de yoghurtdressing:

  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 1 limoen, het sap
  • enkele blaadjes munt, fijngehakt
  • enkele blaadjes koriander, fijngehakt
  • peper & zout

Hoe?

  • Meng alle ingrediënten voor de teriyakisaus behalve de maïzena
  • Snijd de zalmfilet in kleine blokjes
  • Marineer de zalm een half uurtje in de teriyakisaus
  • Haal de blokjes vervolgens uit de saus, doe ze in een ovenschaaltje
  • Gaar ze gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Doe de teriyakisaus nu in een steelpannetje en verhit op het vuur
  • Voeg de maïzena toe en laat indikken
  • Lepel de saus over de zalmblokjes eens ze gaar zijn
  • Rasp met een dunschiller dunne linten van de wortelen en de komkommer
  • Snijd de avocado in partjes
  • Meng de ingrediënten voor de yoghurtdressing
  • Vul de tacoschelpen met sla, wortel, komkommer en avocadoplakjes
  • Leg er enkele stukjes zalm bovenop
  • Bestrooi ze met sesamzaadjes
  • Serveer met de yoghurtdressing en verse koriander
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!