Spring naar de inhoud

Het is eens iets anders, dit jaar ruil ik de kerstboom in voor een palmboom! Ik vier namelijk Kerst op vakantie, in het schone Mexico. Dat wil zeggen dat ik een keertje niet achter de kookpotten ga staan de 24ste en geen kerstmenu moet voorbereiden. Toch maakte ik alvast enkele feestelijke receptjes klaar om met jullie te delen. Als eerste een heel gemakkelijk en lekker hapje: Parmezaankoekjes met steak tartaar. Een echte Belgische klassieker gemaakt in mini formaat!

Parmezaankoekje met steak tartaar

Nodig?

  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 200 gr gepelde steak
  • 1 eidooier
  • 1 tl graanmosterd
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • 1 tl kappertjes, fijngehakt
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de Parmezaanse kaas
  • Verdeel de kaasschilfers over de holtes van een muffinvorm
  • Bak gedurende 10 à 12 minuten in de oven
  • Laat afkoelen tot krokante kaaskoekjes
  • Haal ze uit de muffinvorm
  • Snijd de steak in heel fijne tartaar
  • Meng er de eidooier, mosterd, kappertjes en worcestershiresaus onder
  • Kruid met peper en zout
  • Leg telkens een lepeltje van de steak tartaar op een kaaskoekje
  • Werk af met een takje groen
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!