Spring naar de inhoud

Yesyes hier ben ik weer met een lekker en eenvoudig hapje: Thaise scampikoekjes! Ze zijn luchtig, lekker fris en toch een beetje pittig. Doe alle ingrediënten in de hakmolen en mixen maar. Geen paniek als je beslag vrij lopend is, dat is normaal! Bak ze op hoog vuur en je zal merken dat na enkele seconden je keuken al heerlijk begint te ruiken!

Nodig?

  • 250 gr rauwe scampi
  • 1 el rode currypasta
  • 1 groot ei
  • 2 el kokosmelk
  • 1 stengel lente-ui, fijngehakt
  • enkele blaadjes koriander
  • 1 kl sojasaus
  • 2 el panko (Japans broodkruim)
  • 1 kl Candico kokosbloesemsuiker
  • ½ rode chilipeper

Afwerking:

  • olie
  • sesamzaadjes
  • chilisaus

Hoe?

  • Pel de scampi
  • Doe ze in een hakmolen samen alle andere ingrediënten
  • Mix glad
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan
  • Schep er enkele hoopjes van het scampibeslag in
  • Bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal tot het beslag volledig opgebruikt is
  • Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier
  • Serveer de scampikoekjes met zoetzure chilisaus, sesamzaadjes, extra koriander en extra lente-ui
  • Klaar!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Candico Sugars.