Spring naar de inhoud

Bij erwtensoep denk je misschien meteen aan de stevige versie met spliterwten en rookworst. Super lekker, maar echt typische winterkost. Maar ook tijdens het voorjaar lust ik wel eens een erwtensoepje. En dan maak ik erwtensoepje, licht én verfrissend. Ik voeg er ook nog zachte geitenkaas aan toe voor extra smaak en een creamy toets. Hemels! PS: Zowel koud als warm is dit erwtensoepje met geitenkaas erg lekker.

Erwtensoepje met geitenkaas

Nodig?

  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • 250 gr diepvrieserwtjes
  • 1 l groentebouillon
  • 50 ge zachte geitenkaas
  • peper – zout
  • verse munt
  • boter

Hoe?

  • Snipper de ui en pers de look
  • Stoof de ui en look aan in een klein klontje boter in een grote pot
  • Voeg de erwtjes toe
  • Laat het geheel een vijftal minuutjes zachtjes stoven
  • Bevochtig met de groentebouillon
  • Breng de soep aan de kook
  • Voeg de geitenkaas toe
  • Mix de soep glad
  • Breng eventueel extra op smaak met peper en zout
  • Serveer het soepje warm of koud met een takje verse munt
  • Klaar!