Spring naar de inhoud

Mijn droomontbijt op zondagochtend? Jep, dat zijn toch wel fluffy pannenkoeken oftwel american pancakes! Met een glaasje melk of een tasje koffie erbij, da’s echt genieten. Ondertussen vallen de pannenkoeken ook niet enkel meer in de smaak bij the boyfriend & mezelf maar ook als we een logee hebben krijg ik wel eens de vraag “Er zijn morgenvroeg toch pannenkoeken he?”. 😀 Geweldig vind ik dat! En uiteraard bak ik dan een grote stapel. Niets leuker dan wakker worden met de geur van versgebakken pannenkoeken in je neus, toch?

Dit recept voor american pancakes is trouwens een basisrecept. Je kan er gerust nog verschillende dingen aan toevoegen zoals chocoladedruppels, blauwe bessen, stukjes appel, kokosschilfers, …. . Je kan er zowaar je eigen feestje van maken. Geniet ervan!

Nodig?

  • 300 ml melk
  • 1 groot ei
  • 50 gr boter + extra om in te bakken
  • 200 gr bloem
  • 20 gr bakpoeder ( = 1 zakje)
  • 1 snuifje zout

Hoe?

  • Doe de melk samen met het ei in een kom en klop los
  • Smelt de boter in de microgolfoven of op het vuur
  • Voeg de boter, de bloem, het bakpoeder en het zout toe aan het melkmengsel
  • Meng tot een glad beslag
  • Verhit een klein klontje boter in een pannenkoekenpan
  • Schep er een lepel van het beslag in
  • Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin
  • Herhaal tot het beslag helemaal opgebruikt is
  • Serveer de pannenkoeken met een topping naar keuze
  • Klaar!