Nodig?
- 4 grote rode pepers
- 1 dl. kokend water
- 225 gr. suiker
- 1 dl. witte natuurazijn
- 5 grote tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel Nam Pla* (Thaise vissaus)
- sap van 1 limoen
Hoe?
- Hak 2 pepers fijn en doe de andere 2 in de blender
- Doe alle pepers in een kookpot
- Giet er het kokende water over
- Laat 20 minuten “trekken”
- Verhit vervolgens de kookpot (met de inhoud)
- Voeg suiker, azijn, knoflook en zout toe
- Breng aan de kook
- Laat de saus 14 minuten inkoken, tot ze stroperig is
- Roer de Nam Pla en het limoensap erdoor
- Laat afkoelen
- Doe in (jam) potjes
- Klaar!
Je kan de Sweet Chilisaus ongeveer een maand houden, ik bewaar ze in de koelkast.
*Nam Pla: kijk op http://kokenophakken.wordpress.com/2013/04/23/nam-pla-of-thaise-vissaus/ om te weten welke Nam Pla ik gebruik, en waar je deze kan kopen.
Pingback: Easy does it, tongschar vergezeld van een aardappelsla met Oosterse pit – koken op hakken
Pingback: Met rosbief van hier, meerdere dagen plezier: Oosters slaatje – koken op hakken
Pingback: Klaar in een ommezien stofpotje kip, pastinaak, chili en appelsien – koken op hakken