Noilly wat? Noilly Prat!

Noilly Prat

Noilly Prat is een droge Vermout.
Ik gebruik Noilly Prat vooral voor soepen, sauzen en bij visgerechten.

De twee druivensoorten die essentieel zijn voor NOILLY PRAT Vermouth zijn de witte, lichte en fruitige Picpoul de Pinet en Clairette blanche du Languedoc. Na acht maanden rijpen op grote eikenhouten vaten, worden de wijnen overgebracht naar kleinere eiken tonnen, om in de open lucht te worden neergelegd. Op deze speciale plek staan de wijnen voor een jaar bloot aan de hitte van de zon, de zeelucht en de kou van de winter, zodat ze een grondige verandering ondergaan.

Vervolgens wordt er een scheutje druivensap met alcohol en wat vruchtenessence (framboos en citroen) aan toegevoegd. Tevens rijpt drie weken lang direct in de wijn een subtiel mengsel van zo’n twintig verschillende planten en kruiden mee. Uit alle vier de hoeken van de wereld komen de kruiden: kamille uit Italië, koriander uit Bulgarije, bittere sinaasappelschil uit Spanje, nootmuskaat uit Indonesië, enz.
Na filtering is de NOILLY PRAT gereed om gebotteld te worden.