Voor 4 personen
Nodig?
- Linguine 500 gr.
- 2 sjalotten
- 1 courgette
- Scheut Noilly Prat*
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel citroensap
- Tonijn (uit blik) 300 gr. uitgelekt
Hoe?
- Zet het water voor de pasta op, doe er een beetje zout bij
- Laat de tonijn uitlekken
- Laat de kappertjes uitlekken
- Snijd de sjalotjes fijn
- Was en snijd de courgette in brunoise (kleine blokjes)
- Doe op de courgette een eetlepel citroensap (dit gaat ook het verkleuren tegen)
- Doe de pasta in het water en stel de timer in
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan
- Fruit/stoof hierin de sjalotjes 2 minuten
- Doe de courgette erbij fruit/stoof 2 minuten
- Voeg een scheut Noilly Prat* toe
- Laat volledig verdampen
- Zet het vuur lager
- Voeg de tonijn toe en de kappertjes
- Giet de pasta af
- Doe de pasta terug in de pot en doe hier een flinke scheut olijfolie bij
- Doe de courgette, tonijn, kappetjes etc bij de pasta, voorzichtig mengen
- Werk af met parmezaan
- Klaar!
*Kijk op WAAR HALEN ZE HET voor meer info over Noilly Prat