Heerlijk frisse slaatjes, die in een wip klaar zijn!
Tomatensalade
Nodig?
- 3 grote of 6 middelgrote tomaten, in kleine “partjes” gesneden
- 1 middelgrote ui, in dunne ringen gesneden
- 2 eetlepels verse koriander, fijn gesneden
- Halve theelepel (naar smaak, proeven!) komijnpoeder
- Goeie draai peper uit de molen
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Snuifje zout
Hoe?
- Meng bovenstaande ingrediënten
- Klaar!
Tip: Als je deze salade lang op voorhand wil maken, voeg dan vlak voor serveren de koriander toe.
Komkommersalade
Nodig?
- 1 komkommer, in dunne schijfjes (mandoline)
- 3 eetlepels volle yoghurt (beetje uitgelekt, in kaasdoek of handdoek)
- 1 eetlepel verse munt, fijn gesneden
- Snuifje zout
- Goeie draai peper uit de molen
Hoe?
- Meng bovenstaande ingrediënten
- Klaar!
Tip: Als je deze salade lang op voorhand wil maken, voeg dan vlak voor serveren de munt toe.
Pingback: Keftedes à la Tes – koken op hakken