Ja sorry, ik ben een fan van pureetjes. En deze is heerlijk doordat er er spekjes in zitten en een beetje look en sjalotjes, en “knapperige” andijvie, njam!
Nodig?
- 1 à 1,5 kg. aardappelen
- 1 bakje spekblokjes 200gr. (of meer naar keuze)
- 1 andijvie
- Scheut(je) room
- 2 sjalotjes
- 1 teentje look
- Verse dragon
- Olijfolie
- Zout en peper
Hoe?
- Zet water op voor aardappelen, doe in het water een beetje zout
- Schil en was de aardappelen
- Kook de aardappelen 20 minuten
- Giet de aardappelen af
- Maak de andijvie schoon
- Snijd in brede repen
- Pel de sjalotjes en versnipper ze heel fijn
- Pel de look en doe in de pers
- Doe een scheut olijfolie in een pot
- Zet het vuur niet te hoog
- Stoof de sjalotjes en de look
- Doe de spekblokjes bij de sjalotjes en stoof eventjes mee
- Plet de aardappelen
- Doe ze in de pot met sjalotjes en de spekblokjes, zorg dat dit goed warm is
- Doe de repen andijvie bij in de pot
- Blijf roeren
- Door de warmte van de aardappelpuree gaart de andijvie mee (niet helemaal plat laten worden!)
- Doe de room erbij
- Doe de fijngesnipperde verse dragon erbij
- Meng goed
- Kruid af met peper en zout
- Klaar!