Hoe steeds de juiste aangepaste wijnen kiezen?

Gisteren schreef ik over ons geweldig etentje met de vrouwen, waar Quatre – Mains ons serieus in de watten legde.
Bij zo’n dinertje, en trouwens ook als je zelf toch wel wat werk steekt in een menu, horen aangepaste wijnen.
Ik ben absoluut geen échte kenner, daarom doe ik beroep op “Huis Hardies“, om mijn etentjes te voorzien van de juiste aangepaste wijnen.

tafel vrouwenavond

Hoe doe ik dat?

Wel ik stuur mijn menu door naar Huis Hardies, met een duidelijke vermelding van de ingrediënten, zeker als deze nogal kruidig zijn. En dan plakt Mattias daar de juiste wijnen bij.
Je kan zelf een aanduiding geven, van rond welke prijsklasse je graag had gehad, en een voorkeur voor wit, rood of rosé, etc.
Maar meestal geef ik carte blanche aan Huis Hardies, en ik ben nog nooit teleurgesteld in de keuze.
Ook handig, als je weinig tijd hebt, Mattias zet de wijnen klaar, zo kan je je gratis kwartiertje parkeerschijf gebruiken, want op minder dan een kwartier tijd ga je buiten met dé aangepaste wijnen.
Wat ik ook steeds doe, is vragen of ze een beetje uitleg over de wijnen op mail kunnen zetten, mijn gasten vinden het altijd leuk om hier meer over te vernemen, en Mattias doet ook altijd zijn best om het wat “luchtig” te houden.

Laten we het voorbeeld nemen van onze Vrouwenavond.

Ik stuurde een mailtje met onze menu:

Grani Smith, crab, geconfijte tomaat, Gruyère, selder, gember
Op zijn geheel gegaarde zeeduivel met mango chutney, tsatsiki van radijs, gegrilde courgette, Polderaardappel

Vervolgens kreeg ik onderstaand voorstel van Mattias, onder de wijn kan je de uitleg vinden, die ik dan voorlees, of van buiten leer :), voor mijn gasten.

Coppola Pinot Grigio California

Coppola Pinot Grigio California

“Het is een kunst om de Pinot Gris druif te plukken op het juiste moment want alleen zo profiteer je van de rijke volle smaak van deze soort. De Coppola Winery uit Californie is hierin wonderwel geslaagd, een mooie bleekgele kleur, complexe aroma’s van kumquats en lentebloesems, in de afdronk perzik en mineralige toetsen. Druivensoorten : Pinot Grigio en een klein beetje Chardonnay om extra complexiteit toe te voegen. Een moderne smakelijke wijn voor de moderne keuken.”

Tavel Rose Perrin Rhône

Tavel Rose Perrin Rhône

“Gelegen op de rechteroever van de Rhône is Tavel zonder twijfel de Grand Cru van de rosé wijnen. Prachtige bijna ruby kleur, veel rijp fruit en complexiteit in de neus, rijkelijk vol en fruitig in de mond, een rosé die er staat! Druivensoorten : Cinsault, Mourvèdre en Grenache. Gemaakt door de familie Perrin, ondermeer bezielers van Château de Beaucastel (de top in Châteauneuf du Pape) en Miraval (het geroemde domein van Angelina Jolie en Brad Pitt) een zeer getalenteerde wijnfamilie. Schenken op 8° a 10°C.”

Is dat niet rock and roll? Dit had ik zelf nooit kunnen verzinnen 🙂

Graag deel ik nog het mailtje dat ik aan Mattias stuurde, ivm de wijnen, de dag na het etentje, dit zegt alles…
“Dank je wel, ze waren wederom super, écht het klopte helemaal, meer nog, het was er “boenk” op!”

Comments are closed.