Als't maar calamaris

Soms heb ik van die rare dromen, zoals zelf calamaris kunnen kuisen en klaarmaken 🙂

Zo gezegd zo gedaan, in de Spaanse supermarkt moesten ze eens goed lachen met mij, toen ze vroegen limpiar? (kuisen) en ik vol overtuiging no no, hombre! riep, en ik vervolgens een heel raar gezicht trok, toen de beesten met zuignappen en een oog dat precies heel erg naar mij aan het kijken was, in de sealed bag verdwenen.

OK, t was effe stressen, na voldoende te herhalen dat de beestjes dood waren, en dit dan ook weer een beetje jammer te vinden, heb ik het “jobke” op een kleine 5 minuten (inclusief foto’s voor jullie) geklaard 🙂

Dus hop hop hop, met onderstaande stap voor stap foto’s kunnen jullie hier ook mee uitpakken, bestellen/kopen die calamaris, en vrijdag komt er op de blog een receptje een overheerlijke pasta met verse calamaris.

calamariscalamaris stap 1
IMG_2988IMG_2992
calamaris stap 4calamaris stap 5

Stap 1: trek de tentakels (en het niet kijkende oog) uit de calamaris, doe dit weg, zo je bent het ergste al door 🙂
Stap 2: er zit zo precies een hard pluimpje in, trek dit eruit, en voel ook nog eens of er nog iets “anders” in zit en haal alles eruit
Stap 3: er zitten zo precies flapjes aan een calamaris, trek hier wat aan, en zo komt het vel van de calamaris los, doe dit vel en de flapjes ook weg
Stap 4: was de perfect witte calamaris goed onder de kraan
Stap 5: geweldig!, goed gedaan, ik ben trots op je, je kan nu de ringetjes snijden!