Dé Spaanse klassieker van de tapas, de Russische salade.
Snel, goedkoop, lekker en kan je ook weer op voorhand maken.
So from Mol with love, hier het recept 🙂
Als je dit nu combineert met de gazpacho, de tomaat/mozzarella en de Camembert op de BBQ, en het hapje met sardines, dan heb je een apero/tapasavond, zonder zorgen, olé!
Voor 20 personen
Nodig?
• 2 kg. gekookte aardappelen (afgekoeld)
• 2 hardgekookte eitjes
• 4 kleine, of 2 grote wortelen, gekookt (afgekoeld)
• 2 blikjes tonijn in eigen nat
• 1 blikje tonijn in olie
• Peper en zout
• 7 eetlepels mayonaise
• extra mayonaise voor de afwerking
Hoe?
• Plet de aardappelen met een vork (geen puree van maken, licht pletten)
• Hak het de hardgekookte eitjes
• Hak de worteltjes in kleine blokjes (brunoise)
• Laat de 2 blikjes (in eigen nat) uitlekken
• Doe bovenstaande in een kom
• Doe er de het blikje tonijn met olie bij
• Doe er de mayonaise bij
• Kruid af met peper en zout
• Zet onder elkaar
• Serveer in glaasjes, met een toefje mayonaise extra
• Klaar!