Oh oh oh oh, dit is zo lekker, én super gemakkelijk en bijna geen afwas, wat wil je nog meer? 🙂
De combinatie van de chilisaus en de appelsien, pastinaak, koriander, mmmmh, écht eh!
Voor 3 à 4 personen
Nodig?
• 2 pastinaken
• 2 zoete aardappels
• 2 kipfilets (500gr.)
• 1 teentje knoflook
• 1 sjalot
• 1,5 dl. sinaasappelsap
• 1 dl. chilisaus
• Arachide-olie
• Koriander
• 4 eetlepels pijnboompitten
Hoe?
• Pel de look en de sjalot en versnipper
• Schil de pastinaak en snijd in blokjes
• Schil de aardappels en snijd in blokjes
• Snijd de kip in plakjes
• Doe een beetje arachide-olie in een wokpan met deksel (deksel er nog niet op)
• Bak de kip kort even aan
• Doe dan de knoflook en het sjalotje erbij
• Wok nog even verder
• Doe dan de aardappel en pastinaak erbij
• Wok nog even verder
• Doe het sinaasappelsap en de helft van de chilisaus erbij
• Doe het deksel op de wok
• Rooster ondertussen de pijnboompitten in een antikleefpan
• Doe na 10 minuten het deksel eraf
• Doe de rest van de chilisaus erbij
• Laat nog een vijftal minuten verder pruttelen, zonder deksel, tot alles gaar is
• Was en versnipper de koriander
• Werk de wok af met de koriander en de pijnboompitten
• Klaar!