Uitstap zonder hakken: zondagse foodiemarkt in Aubel en restaurant Magis in Tongeren

Ik mocht een weekend de Renault Captur testen, een auto die écht schreeuwde om een uitstap, whoop whoop 🙂
Ik ben geen kenner, maar ik denk dat zoiets een “Urban Crossover” noemt, klinkt very AB, ik noem het een vrouwvriendelijke jeep.
Waarom?, wel hij is vrij compact (makkelijk om te parkeren), toch zit je lekker hoog (makkelijk om uit te stappen en alles te zien), er is gedacht aan mega grote opbergruimte vooraan in de wagen (dus je tas moet niet meer naast je op de zetel) hij is voorzien van een handige Tom Tom gps (kan je niet verloren rijden), en hij is mooi gedesigned (wat belangrijk is als je er elke dag mee moet rijden).

interieur Renault CapturIMG_4231

Eén ding was zeker de uitstap moest een hoog “food” gehalte hebben, en oh boy, hebben wij genoten die dag!

Eerst zijn we naar Aubel gegaan, dit ligt in het hart van het land van Herve, in de Euregio Maas-Rijn en de driehoek Aken-Luik-Maastricht. Elke zondag kan je op de markt van Aubel van 08-13u ambachtelijke streekproducten kopen. Echt de moeite om eens te bezoeken, gezellig dorpje, en hhhhhmmm lekkere producten.
IMG_4446
Markt Aubel foto 2
Markt Aubel foto 3
Markt Aubel foto 4
Markt Aubel foto 5
Markt Aubel foto 6

Na een heerlijke wandeling over de markt, letterlijk en figuurlijk, kon ik niet wachten om richting Tongeren te vertrekken naar het magische restaurant Magis.
Chef van dit schitterende restaurant is de sympathieke en erg gedreven Dimitry Lysens die in 2012 nog werd verkozen als beste jonge topchef van Vlaanderen.
En wat het voor mij dan extra ontroerend maakt is dat Dimitry, die geen koksopleiding heeft gehad, maar een fervente hobbykok was, “the guts” heeft gehad om zijn droom waar te maken!
Het restaurant is in het bezit van 1 ster Michelin en een score van 17/20 in de Gault Millau. Dus onze verwachtingen waren erg hoog gespannen 🙂
En of ze zijn ingelost?, het zal wel zijn, we hebben genoten van begin tot einde. Pure smaken, mooie evenwichten, gebruik van streekproducten, heerlijke aangepaste wijnen, ontzettend mooie én lekkere bordjes, super attente en vriendelijke bediening en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op het menu die dag onder andere:
Zwaardvis bonito/capucijn/rode biet
Bouchot Mossel bouillabaisse/butternut
Wilde eend knolselder/paarse wortel/cepes
Hammam braambes/groene thee/ijzerkruid
Chocolade vanille/tonka/chili

Magis hapje 1
Magis hapje 2
Magis hapje 3
Magis Voorgerecht 1
Magis voorgerecht 2
Magis voorgerecht 3
Magis Bouchot mossel bouillabaisse
Magis Wilde eend
Magis kaas hapje
Magis kaas deel assortiment
Magis dessert hapje
Magis dessert Hammam
Magis dessert chocolade
Magis bij koffie 1
Magis bij koffie 2

Comments are closed.