Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 75 gr melkchocolade
  • 75 gr pure chocolade
  • 175 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • handje chocoladedruppels

Voor de karamel:

  • 100 gr suiker
  • 100 gr room

Hoe maak je het?

  • Smelt de chocolade samen met de boter
  • Voeg de suiker toe
  • Klop de eieren met de vanillesuiker schuimig
  • Doe bij de chocolade
  • Zeef de bloem boven de chocolade
  • Voeg nog een theelepel bakpoeder toe
  • Roer alles goed onder mekaar en zet even aan de kant
  • Verwarm 100 gr suiker en 2 eetlepels water in een steelpannetje
  • Laat zachtjes karamelliseren
  • Voeg de room toe als de suikerstroop de gewenste kleur heeft
  • Roer goed tot een dikke karamel
  • Neem een bakvorm
  • Leg er een bakpapiertje in
  • Schep de helft van het chocoladebeslag er in
  • Overgiet met de karamelsaus (hou een klein beetje opzij voor de afwerking)
  • Doe de rest van het chocoladebeslag er op
  • Bak de brownie gedurende 45 minuten op 180 graden
  • Laat een half uurtje afkoelen
  • Verwarm de resterende karamel opnieuw en sprenkel over de brownie
  • Doe hetzelfde met wat extra gesmolten chocolade
  • Klaar!

 

Tags:

bakken
Brownie
chocolade
dessert
gebak
karamel
nagerecht
recept
recepten
zoet