Applausje voor deze scampi’s in een amarettosausje
Applausje voor deze scampi’s in een amarettosausje
Lunch
Voorgerecht
Scampi’s zou ik echt alle dagen kunnen eten. Een brochette op de barbecue, bij een slaatje of met pasta… Hmmm… In dit geval is het echter de saus die dit gerechtje echt overheerlijk maakt. Op zich ben ik niet zo’n grote fan van amaretto maar hier zorgt de drank echt voor een sublieme smaak. Zeker het proberen waard deze scampi's in een amarettosausje!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
- 16 gepelde scampi’s
- 3 sjalotjes
- 20 ml amaretto
- 400 ml room
- enkele sprietjes bieslook
- peper – zout
- boter
Hoe maak je het?
- Pel de scampi’s
- Snipper de sjalotjes fijn
- Stoof ze glazig in een klontje boter in een pan op het vuur
- Voeg de gepelde scampi’s toe
- Kruid met peper en zout
- Laat een paar minuutjes bakken
- Overgiet het geheel met de amaretto
- Laat even koken zodat de alcohol kan verdampen
- Voeg de room toe
- Laat de saus nu indikken
- Breng ze nog op smaak met peper en zout
- Bestrooi met fijngesneden bieslook
- Serveer met stokbrood
- Klaar!
Dit recept voor scampi’s in een amarettosausje uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Pasta
Vis en zeevruchten
Tags:
Amaretto
bieslook
Cayennepeper
room
Scampi
sjalot
stokbrood