Getest door Koken op hakken, en goed bevonden!
De nieuwe Balade Vital Room heeft een vetgehalte van slechts 12% en bevat 80% minder verzadigde vetten dan volle room.
Het is dan ook de enige room die uw cholesterol op peil houdt.
Dus doe maar een flinke scheut in die heerlijke aspergemetveelroomsoep!
Nodig?
• 1 ajuin
• 1 wit van een prei
• 2 bussels asperges (600 à 700 gr.)
• Boter
• 40 gr. bloem (is ongeveer 1,5 eetlepel)
• 1l. water
• 1 of 2 kippenbouillonblokjes, naar smaak
• Peper en zout
• Goeie scheut Balade Vital room (ik doe er iets meer als de helft van een busje in)
• Eventueel verse platte peterselie
Hoe?
• Was de asperges, verwijder het uiteinde
• Schil de asperges (schillen niet wegdoen!)
• Laat boter in een pan smelten
• Stoof de schillen aan (niet bruin laten worden!)
• 750 ml. water toevoegen
• Laat dit 20 minuten sudderen (tegen kookpunt)
• Doe door een zeefje, zet opzij
• Pel de ui, snijd grof
• Trek de buitenste bladeren van de prei
• Was de prei, snijd grof
• Smelt boter in een ruime pan
• Stoof er de ui en de prei glazig
• Snijd de asperges in stukken van 2 cm.
• Doe deze erbij
• Stoof nog verder
• Bestrooi alles met bloem, goed mengen en laat even drogen op het vuur.
• Voeg de bouillon van de “schillen” toe, samen met rest van het water
• Doe de bouillonblokjes erbij
• Kruid met peper, zout
• Breng aan de kook en laat zacht gaarkoken
• Zet de mixer in de soep op de hoogste stand
• Proef of er peper/zout bij moet
• Doe de Balade Vital room erbij en mix nog een laatste keer
• Hak de platte peterselie fijn
• Strooi hem in de soep, vlak voor het opdienen
• Klaar!