Omdat het niet altijd vlees of vis moet zijn: een veggie pasta met aubergine, courgette en tomaat. OH zo lekker!
Nodig?
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 6 zongedroogde tomaten + 2 el van de olie
- 800 gr tomatenblokjes
- 250 gr mascarpone
- enkele takjes verse oregano
- enkele takjes verse basilicum
- enkele druppeltjes tabasco
- 1 el suiker (of 1/2 el zoetstof)
- scheutje water
- 400 gr penne
- olijfolie
- peper & zout
- Parmezaanse kaas
Hoe?
- Snipper de ui fijn
- Pers het teentje look
- Stoof deze aan in een scheutje olijfolie
- Snij de courgette, de aubergine en de zongedroogde tomaten in blokjes
- Doe bij de ui
- Laat even stoven
- Voeg de olie van de zongedroogde tomaten en de tomatenblokjes toe
- Roer de mascarpone onder de saus
- Hak de oregano en de basilicum fijn
- Breng de saus op smaak met peper, zout, tabasco, oregano en basilicum
- Voeg nog een lepeltje suiker/zoetstof toe
- Verdun de saus eventueel met een scheutje water
- Kook de rigatoni beetgaar
- Meng de saus onder de pasta
- Bestrooi met Parmezaanse kaas
- Werk af met een takje verse oregano
- Klaar!