Het echte werk: BBQ'en met Peter De Clercq!

Afgelopen week was Koken op Hakken te gast op de Elckerlijc farm van Peter De Clercq voor een workshop barbecueën met verse kruiden. Peter, die in 2003 wereldkampioen barbecue werd, heeft als geen ander het grillen onder de knie en verwent dan ook dagelijks zijn gasten door hen magnifieke stukjes vlees en vis vanop de barbecue te serveren. Maar het gaat veel verder dan dat. In het restaurant en tijdens workshops wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van verse kruiden en groenten die Peter kweekt op de Elckerlijc farm, tegenover de zaak. Hierdoor wordt het menu ook dagelijks aangepast en gepresenteerd in de dagelijkse Elckerlijc Gazette!

Tijdens de workshop neemt Peter zijn gasten mee naar de farm om hen de verschillende kruiden de laten ruiken en proeven. Meteen wordt er ook een selectie gemaakt van kruiden die gebruikt zullen worden tijdens de bereiding van het menu! Elckerlijc Farm Peter De ClercqElckerlijc Farm Peter De ClercqElckerlijc Farm Peter De ClercqElckerlijc Farm Peter De Clercq
Na het plukken van al dat lekkers uit de tuin is het tijd voor het echte werk: barbecue aan en grillen maar! Dat doen we in de schuur naast het restaurant die volledig werd omgetoverd tot een professionele workshopkeuken. Met de vakkundige hulp en tips van Peter is het eerste gerechtje, mosseltjes met vermouth en verse kruiden (in de Q-bag), in een mum van tijd klaar en wow wat ruikt dat lekker! Barbecueworkshop Peter De Clercq ElckerlijcBarbecueworkshop Peter De Clercq ElckerlijcBarbecueworkshop Peter De Clercq Elckerlijc
Daarna volgt er nog lotte gebakken op een Himalaya zoutsteen met gemarineerde venkel, Schotse rib-eye met gestoomde groenten in witte Martini (in de Q-bag) en een heerlijk dessert van bruine rum & ananas! Een zeer geslaagde barbecue-menu als je ’t mij vraagt!Barbecueworkshop Peter De Clercq ElckerlijcBarbecueworkshop Peter De Clercq ElckerlijcBarbecueworkshop Peter De Clercq Elckerlijc
Meer info over Peter De Clercq en zijn barbecueworkshops op de Elckerlijc Farm vind je op www.elckerlijcfarm.be en op www.peterdeclercq.be. Volg ook de facebookpagina van restaurant Elckerlijc, hierop worden steeds de data van de workshops bekend gemaakt!

Comments are closed.