Om het met de woorden van de Waldek van “Thuis” te zeggen (oh ja, ik ben fan),
dit is écht soeper 🙂
Verse vijgen zijn al helemaal ok, maar dan die gesmolten Grevenbroecker die eraf druipt, met een zoet/pittige honingdressing, yes helemaal mijn ding! En bovendien klaar op 5 minuten.
Misschien toch nog even over de Grevenbroecker, dit is zooooooooooo’n lekkere kaas, ook om zo te eten, het is een zacht/romige blauwschimmelkaas met een super mooie “marmer” structuur, uit Hamont-Achel (Belgisch Limburg). Dus een kaas van bij ons!
Nodig?
• 2 vijgen
• Overschotje Grevenbroecker
• 2 eetlepel olijfolie (van een goed kwaliteit)
• 1 eetlepel Jerez azijn (of eventueel Balsamico)
• 1 eetlepel honing
• Handje vol rucola
Hoe?
• Zet de oven op grill
• Was de vijgen
• Snijd de vijgen in 2
• Plet de Grevenbroecker een beetje met een vork
• Doe een beetje Grevenbroecker op de vijgen
• Zet een 5 tal minuten onder de grill
• Maak ondertussen de dressing
• Meng de olijfolie met de Jerez azijn en de honing
• Leg wet rucola op een bord
• Leg de vijgen erop
• Besprenkel de vijgen en de rucola met de dressing
Deze “soeper” salade ligt wederom op een prachtig bordje van Serax uit de PURE by Pascale Naessens collectie.
One Comment