Helemaal klaar voor een spetterend eindejaar met Delhaize

Afgelopen week was Koken Op Hakken te gast bij Delhaize voor enkele inspirerende kookworkshops. Met het eindejaar in het vooruitzicht stelde Delhaize haar feestassortiment aan ons voor. Deze leuke namiddag bezorgde ons allebei

Cocktails & aperitiefhapjes

Meestermixoloog Manuel Wouters liet ons proeven van sprankelende cocktails die absoluut niet zullen misstaan als aperitief bij een feestmenu. Na de zoete Chanel Nr. 4, de verfrissende Aviaton en de fruitige Eldenflower power waren we helemaal opgewarmd om aan de aperitiefhapjes te beginnen! PS: Voor wie niet zo’n fan is van cocktails: de B-Gin die Manuel samen met Delhaize op de markt bracht is een aanrader.

Manuel Wouters Gin

Manuel Wouters Cocktails

De Zweedse kok Christer Elfving toonde ons gemakkelijke maar toch verrassende aperitiefhapjes uit het Delhaize assortiment. Onze favorieten? De toastjes met tapenade van geroosterde paprika en gojibessen met ricotta en de crostini’s met nduja (pikante smeerbare worst uit Calabrië) en buffelmozzarella.

Paprika gojibes tapenade 2

IMG_7254

Nduja smeerbare worst

Exotisch fruit & zeevruchten

Next stop: exotisch fruit. Hier werd getoverd met ramboutans, lime fingers, pithaya’s en physalissen. Ingrediënten die we in eerste instantie misschien niet in onze feestmenu zouden steken maar die zeker wel het proberen waard zijn. Vooral de lime fingers vond ik heel speciaal. Lekker van smaak en een heel aparte structuur. Ideaal om hapjes mee af te werken!

limefingers

tartaar zeebaars

IMG_6591

Na het fruit nam Jeroen de Pauw ons mee in de wondere wereld van de zeevruchten. Verse oesters, coquilles en scheermessen passeerden de revue en werden door ieder van ons goed gesmaakt.

oester

coquilles

IMG_6580

Sushi 

Stephanie maakt sushi

Als laatste gingen we aan de slag in het sushi-atelier waar ons de kneepjes van het vak geleerd werden door de ervaren “sushi masters” van Sushi Gourmet. Zij baten in elf Delhaize-winkels een sushistand uit waar je dagelijks vers gemaakte sushi kan kopen. Misschien omdat we het zelf gemaakt hadden of omdat de kwaliteit echt top was maar ons schoteltje sushi smaakte enorm goed!Sushi Maki Sushi Maki

Op de feestsite van Delhaize kan je alle recepten vinden.

Comments are closed.