Spring naar de inhoud

Dé garnaalcocktail. Dat is echt een mega-klassieker en ook nog eens super lekker.  Ik maakte onlangs een gepimpte versie met kwarteleitjes, avocado en granaatappelpitjes. Deze laatste twee ingrediënten zijn niet enkel heel gezond, ze zorgen ook voor een kleurrijke toets in dit gerechtje!

Nodig?

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 250 gr grijze garnalen
  • 8 kwarteleitjes
  • 8 kerstomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 granaatappel
  • cocktailsaus
  • bieslook & tuinkers

Hoe?

  • Snij de ijsbergsla in reepjes
  • Schik op de borden
  • Verdeel er de garnaaltjes over
  • Snij met een dunschiller linten van de komkommer
  • Maak er rolletjes van
  • Snij de granaatappel in twee
  • Klop met een lepel te pitjes er uit
  • Kook de kwarteleitjes gaar, pel ze en snij ze in twee
  • Snij de kerstomaatjes in vier
  • Pel de avocado, snij in twee, verwijder de pit en snij in partjes
  • Schik de komkommerolletjes, granaatappelpitjes, kwarteleitjes , kerstomaatjes en avocadopartjes over de garnaaltjes
  • Spuit er toefjes cocktailsaus bij
  • Werk af met fijngehakte bieslook en tuinkers
  • Klaar!