Spring naar de inhoud

Hoera! Onze IJslandse/Antwerpse schone, Dagny Ros Asmundsdottir, heeft haar eerste kookboek uit, Easy Iceland, en het mag gezegd worden: het is écht een pareltje! In het boek vind je lekkere, lichte en vooral easy recepten geïnspireerd door de IJslandse keuken. Lunchen, brunchen, BBQ’en of partyfood klaarmaken, it’s all in here!

Bij Koken Op Hakken waren we al langer fan van deze pittige dame. Tessa en ik waren al een keertje te gast in haar ontbijtprogramma Toasted op njam! waarin ze samen met chocolatier Dominique Persoone een aantal rock’n roll gerechtjes op tafel toverde met een gezonde twist! Een topcombo die twee!

Met de zomer in het vooruitzicht is dit boek dan ook welgekomen en zit ik al boordevol inspiratie voor de eerste picknick van het jaar! Wat dachten jullie van kruidige gehaktballetjes met veenbessen, gemarineerde zalm in gin-tonic of een heuse snickerstaart to die for? Maar het allereerste gerecht waar mijn oog op viel en wat ik ook meteen uitgeprobeerd heb is deze gerookte forelsalade met groene appel. Superfris en ideaal om als aperitiefhapje op tafel te zetten!

Gerookte forelsalade met groene appel - easy iceland Dagny Ros

Nodig?

  • 125 gr gerookte forel
  • 1 granny smith appel
  • 1 ei
  • 1/2 rode ui of 1 sjalot
  • 3 el zure room
  • 5-tal muntblaadjes + extra om af te werken
  • 1 el limoensap
  • snuifje zout
  • snuifje peper

Hoe?

  • Kook het ei gedurende 10 minuten
  • Laat afkoelen en pel het ei
  • Snij de forel in stukjes
  • Schil de appel
  • Verwijder het klokhuis
  • Snij in kleine blokjes
  • Prak het ei
  • Snipper de rode ui fijn
  • Meng alles voorzichtig onder mekaar
  • Voeg de zure room en de munt toe
  • Werk af met extra fijngehakte munt
  • Serveer met crackers of knäckebröd