Spring naar de inhoud

Wat doen jullie zoal op zondag? Ik hou er van om naar de zondagsmarkt te gaan, iets lekkers te kopen en vervolgens de keuken in te duiken. Afgelopen zondag kocht ik lekkere appeltjes en bakte ik vervolgens appelbeignets voor de hele familie. Een aanrader!

Appelbeignets

Nodig?

  • 4 appels
  • 350 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 4 dl melk
  • 2 eieren
  • een scheutje arachideolie
  • een snuifje zout
  • 3 eetlepels citroensap
  • bloemsuiker

Hoe?

Maak het beslag:

  • Scheid de eidooiers en de eiwitten
  • Klop de eiwitten tot sneeuw
  • Zet even aan de kant
  • Voeg nu 100 gram suiker toe aan de eigelen
  • Klop luchtig
  • Doe de melk, het citroensap en de olie erbij
  • Zeef de bloem boven het beslag
  • Spatel ook het eiwit er onder
  • Voeg een klein snuifje zout toe

Maak de appelbeignets:

  • Schil de appels
  • Verwijder het klokhuis
  • Snij ze in schijfjes van ongeveer 1 cm dikte
  • Haal de schijfjes door het beslag (let goed op dat ze volledig bedekt zijn met beslag)
  • Bak ze in de friteuse op 180 graden, elke beignet heeft ongeveer 2 minuten nodig tot ze goudbruin en knapperig zijn
  • Laat de appelbeignets uitlekken op keukenpapier
  • Serveer ze met een laagje bloemsuiker
  • Klaar!