Spring naar de inhoud

 

Elk voorjaar is het toch altijd weer een beetje uitkijken naar de aspergetijd. Niets is zo heerlijk als kraakverse asperges, recht van het veld in mijn keuken te hebben. Ik verwerkte ze deze keer in een zalige pasta!

Nodig? (voor 2 personen)

  • 250 gram pasta (ik gebruikte mini-penne)
  • 5 asperges
  • 125 gr mascarpone
  • 1 zalmfilet (+- 200 gr)
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes dille + extra ter afwerking
  • boter
  • peper – zout

Hoe?

  • Schil de asperges
  • Snij de houtige uiteinden er af
  • Leg de asperges in koud, gezouten water
  • Breng aan de kook
  • Draai het vuur uit zodra het water goed doorkookt
  • Giet de asperges af
  • Snij ze in stukjes
  • Stoof ze aan in een klontje boter
  • Snij de zalm in blokjes
  • Voeg bij de asperges
  • Doe de mascarpone en het sap van een halve citroen erbij
  • Hak de dille fijn en voeg ook toe
  • Kruid met peper en zout
  • Kook de pasta all dente in gezouten water
  • Giet af
  • Meng onder de saus
  • Schep de pasta op een bord
  • Werk af met extra dille
  • Klaar!