Een foodie in Rotterdam!

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd door  MissPublicity voor een tripje naar het hippe Rotterdam! Op een warme vrijdagochtend vertrok is samen met enkele andere bloggers richting Nederland om de leukste plekjes in Rotterdam te ontdekken. Op een hippe stadsfiets dan nog!

Miss Publicity

Breng je binnenkort Rotterdam een bezoekje en vraag je je af welke hotspots je zeker niet mag missen? We zetten ze even voor je op een rijtje!

1. Dudok

Deze hippe stadsbrasserie in het hartje van Rotterdam is een ontwerp van architect Willem Dudok en staat bekend voor zijn overheerlijke appeltaart. Daarnaast in Dudok een populaire ontmoetingsplaats waar je terecht kan voor een hapje en een drankje!

Appeltaart Dudoc Rotterdam

Dudok Rotterdam – Meent 88 – 3011 JP Rotterdam

2. Museum Boijmans  Van Beuningen

Wanneer je op citytrip bent kan je natuurlijk niet continu eten en drinken (we wish!) dus mag een streepje cultuur uiteraard niet ontbreken. Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design. Een aanrader!

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen – Museumpark 18 – 3015 CX Rotterdam

3. Euromast

Brunchen, lunchen of dineren hoog boven Rotterdam? Dat kan op de Euromast, de hoogste toren van Rotterdam. Het uitzicht is hier adembenemend en de hapjes subliem. Hier droom je weg bij  een prachtige zonsondergang op een mooie zomeravond of geniet je van tienduizenden lichtjes aan de Rotterdamse skyline. Niet te missen!

Euromast Rotterdam

Euromast Rotterdam

Euromast Rotterdam

Euromast – Parkhaven 20 – 3016 GM Rotterdam

4. Ter Marsch & co

Ben je in Rotterdam en hou je van hamburgers? Dan mag je deze plaats zeker niet overslaan! ‘De Burgeresse’ van Ter Marsch & co  (Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat,  Spaanse ui, boerenkaas, panchetta en Ter Marsch saus) werd dit jaar verkozen tot beste burger van Nederland! Wij gingen proeven en konden dit enkel maar beamen!

Termarsch & co
Termarsch & co
Termarsch & co

Ter Marsch & co – Witte de Withstraat 70 – 3012 BS Rotterdam

5. Fenix Food Factory

Fenix Food Factory is een gezellige versmarkt aan het water. Hier vind je ambachtelijke producten zoals onder andere koffie van Stielman, bier van de Kaapse brouwers en kaas van Booij kaasmakers. De markt is wekelijks geopend van woensdag tot zondag en het is er gezellig vertoeven tijdens tal van events die er plaatsvinden gaande van vintage markets tot foodtruckfestivalletjes tot jazzoptrendens.

Fenix Food Factory Rotterdam
Fenix Food Factory Rotterdam
Fenix Food Factory Rotterdam

Fenix Food Factory – Veerlaan 19D – 3072 AN Rotterdam

Overnachten

Overnachten deden we in de superhippe King Kong Hostel die onlangs nog uitgeroepen werd tot beste hostel van Nederland!

One Comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.