London calling met Pierre Marcolini en Tom Dixon

Marcolini Tom Dixon

Maison Pierre Marcolini werkt graag samen met creatieve geesten uit andere vakgebieden. Vaak ontstaan zo nieuwe esthetische concepten en baanbrekende smaakervaringen. Voor dit najaar heeft Pierre Marcolini de handen in elkaar geslagen met Tom Dixon, dé ster van het Britse design. Het resultaat is een exclusief doosje dat het allerbeste van beide universums verenigt.
Met zijn roze, oranje, purperen en rode kanten straalt deze kleurrijke baksteen een en al klasse en stijl uit. Het strakke design en het sobere “London”-opschrift op deze felgekleurde ‘London Brick’ nemen u mee op een surrealistische reis die de zintuigen niet onberoerd laat.

Van kindsbeen af was Tom Dixon gefascineerd door alles wat met bouwen te maken had. Hij koestert een diepe passie voor de baksteen – deze eenvoudige, rechthoekige standaardvorm waarmee je huizen of, in het geval van Londen, hele steden kan bouwen. Dit rudimentaire voorwerp uit de bouwsector werd door Dixon vakkundig omgevormd tot een iconisch stuk dat zijn stijl belichaamt. Beeld u zich in hoe deze ‘steen’ gevuld wordt met overheerlijke chocoladecreaties en vervolgens wordt gestapeld zover het oog reikt…

Deze speelse en stoutmoedige instelling van Tom Dixon sluit naadloos aan op het universum van Maison Pierre Marcolini. Immers, ook Pierre koestert een vurige liefde voor het creatieve proces die volop tot uiting komt wanneer hij chocolade vervaardigt volgens zijn unieke “Bean to Bar”-concept of wanneer hij samen met toonaangevende grafisch ontwerpers, kunstenaars en designers een seizoencollectie ontwikkelt.

Tom Dixon en Pierre Marcolini zijn twee veelzijdige en gepassioneerde creatieve geesten. Allebei laten ze hun creativiteit prikkelen tijdens hun reizen, allebei laten ze hun inspiratie en nieuwsgierigheid aanwakkeren door hun uiteenlopende ervaringen en contacten met andere culturen. Pierre en Tom houden verder ook van gastronomie. Zo stelt Pierre Marcolini à quatre mains menu’s samen met ’s werelds grootste sterrenchefs, terwijl Tom Dixon de kunst van het tafelen in de brede zin van het woord beheerst én bespeelt: niet alleen heeft hij diverse restaurants ontworpen, hij draait zelfs af en toe mee in de keuken van het Londense restaurant ‘Dock Kitchen’.

Het zinnenprikkelende en speelse doosje dat Dixon ontwierp voor Maison Pierre Marcolini belichaamt de torenhoge ambitie van beide creatievelingen. Het combineert een ingetogen soberheid met subtiele excentriciteit, net als de pralines en makarons waarmee het gevuld is. Terwijl Tom Dixon zijn signatuur toont via het design van het doosje, wendt Pierre Marcolini al zijn talent aan om de Haute Chocolaterie alle eer aan te doen. De zesendertig bouchées zijn verdeeld over twee plateaus: de buitenlaag werd gemaakt van diverse grand cru-chocolades en herbergt een vulling van ganachechocolade, vruchten of specerijen die u letterlijk met mondjesmaat zullen doen genieten. Ons tweede aanbod bestaat uit twaalf tongstrelende makarons die de liefhebbers van intense gewaarwordingen en felle kleuren zal bekoren.

Doosje met 36 chocoladebouchées: assortiment van ‘Pierre Marcolini’, Ecuador, Venezuela, Madagaskar, Brazilië, Earl Grey-thee zwart, Earl Grey-thee melk, Citroenthee, Frambozenhartjes, Zwarte bessen, Palet or zwart, Palet or melk, Torsade, Praliné citroen, Gember, Mango, Oranjebloesem. 39,90 euro

Doosje met 12 makarons: op maat samengesteld. 29,90 euro

Verkrijgbaar in de boetieks vanaf 1 september 2015

Comments are closed.