Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 4 grote, zoete appels
  •  1 vel kruimeldeeg
  • 1 el suiker
  • 100 ml Campina volle room
  • 50 gr suiker
  • 1 groot ei
  • 1/2 tl kaneel

Hoe maak je het?

  • Schil de appels
  • Verwijder het klokhuis met een appelboor
  • Snijd de appels in kleine stukjes
  • Rol het vel kruimeldeeg uit
  • Leg het in een bakvorm met daaronder een vel bakpapier
  • Druk de randen goed aan
  • Prik met een vork enkele keren in de bodem
  • Bestrooi de bodem met een lepel suiker
  • Spreid de appelblokjes uit over het deeg
  • Zet de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Meng de room met de suiker, het ei en het kaneelpoeder
  • Klop lichtjes op met een vork
  • Haal de taart na een half uur uit de oven
  • Overgiet de appelblokjes met het roommengsel
  • Plaats de taart opnieuw gedurende 15 minuten in de oven
  • Haal de taart voorzichtig uit de oven
  • Laat even afkoelen alvorens te serveren
  • Klaar!

Tip: Serveer de Normandische appeltaart lauwwarm met een bolletje vanille- of kaneelijs

Dit recept voor Normandische appeltaart uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Fruit
Gebak

Tags:

Appeltaart
Appeltaart kruimeldeeg
Appeltaart maken
Dessert met appel
Normandische appeltaart

Bekijk ook...

Bladerdeegtaartjes met mousse van witte chocolade en blauwe bessen

Sweets for my sweet! Ik hield afgelopen weekend nog eens een bakdag en maakte deze bladerdeegtaartjes met een mousse van witte chocolade en blauwe bessen. Een experimentje maar na de…

Gebakken havermout – appeltaart style

Koude ochtenden vragen om warme ontbijtjes! Deze gebakken havermout – appeltaart style is daar perfect voor. De crumble van pecannoten bovenop de havermout zorgt ervoor dat je echt het gevoel…

Oma & opa’s chocoladetaart

Deze chocoladetaart is pure nostalgie voor mij. Het recept is afkomstig van mijn grootouders en zij maken deze “charlotte met een vulling van stevige chocolademousse” voor elke feestelijke gelegenheid al…

Rijsttaart

Taartjes bakken vind ik echt suuuper leuk. Deze rijsttaart is een echte Vlaamse klassieker die niet moeilijk om te maken is en bij iedereen in de smaak valt! Zo ook…