Atelier Nespresso

Een ongeëvenaarde culinaire ontdekkingsreis, dat is Atelier Nespresso. Met hoge verwachtingen trokken we op hakken naar het KAS in Antwerpen en toen we 4 uur later buiten stapte konden we dit ook voor de volle 100% bevestigen. Wat een avontuur!

10 dagen lang bundelen Belgische topchefs, chocolatiers, patissiers, sommeliers en bartenders hun expertise om koffieliefhebbers zoals wij mee te nemen op reis doorheen de wereld van Nespresso. Onze reis, die begon met een klepper van formaat. Hannah Van Ongevalle, mede-eigenaar van The Pharmacy in Knokke, serveerde ons de Coco Roch Indriya from India. Een cocktail op basis van de Nespresso Grand Cru Indriya en graanjenever. Intens met een vleugje zoetheid, heerlijk! Wie liever nog niet in de alcohol wou vliegen kreeg een smakelijke cocktail op basis van koffie, chocolade en ananas.

Atelier Nespresso
Atelier Nespresso
Nippend van onze cocktail leerden we tijdens een koffieworkshop wat het traject is van een koffieboon tot een kopje Nespresso. Slechts 1 à 2% van de koffie wereldwijd voldoet aan de voorwaarden van Nespresso (zo moeten de bonen bijvoorbeeld met de hand geplukt worden) en wordt in 12 landen door maar liefst 74.000 koffieboeren geteeld voor Nespresso. Ook het roosterproces werd onder de loep genomen en zo leerden we hoe de verschillende koffiebonen en blends door het minutieus branden het best tot hun recht komen.

Uiteraard kan er bij Atelier Nespresso ook geproefd worden! Een duo van top chefs en patissiers creëert dagelijks een uitzonderlijk menu met twee Nespresso Grands Crus uit Afrika, Amerika of Azië. De duo’s werken nauw samen met gerenommeerde sommeliers en bartenders om nooit eerder geziene foodpairing creaties te realiseren.

Atelier Nespresso
Atelier Nespresso
Atelier Nespresso

Chef en patissier van dienst Filip Claeys (De Jonkman**) en Joost Arijs (Meesterpatissier) zorgden voor een tongstrelende lunch met een vleugje Nespresso. Voor de Belgische wijnen zorgde sommelier Andy De Brouwer (Les Eleveurs).

Kwarteleitje – ham –  porcini
Atelier Nespresso
Haring – Iers brood
Atelier Nespresso
Holstein rund – pickles
Atelier Nespresso
Zwemkrabsoep – zoutmelde – courgette – Nespresso Grand Cru Espresso Leggero
Atelier Nespresso
Vangst van de dag (schelvis) – koolrabi – pompoen – Nespresso Grand Cru Decaffeinato Intenso
Atelier Nespresso
Chocolade macaron – calamansi – fleur de sel – Nespresso Grand Cru Decaffeinato Intenso
Atelier Nespresso

Wat we nu het lekkerst vonden is zéér moeilijk te zeggen. De gerechten waren stuk voor stuk hemels. Koffie & foodpairing ten top! Mogen we nog een bordje van elk?!

Comments are closed.