Spring naar de inhoud

Echt mega goe, zo’n paprikasoepje met maredsous. De smeerkaas, niet het bier welteverstaan, zorgt voor een lekkere romige smaak en geeft de soep extra binding. Deze soep is een van mijn favorieten en komt dan ook regelmatig op tafel. Zeker in de winter als we wel wat extra vitamientjes kunnen gebruiken!

Nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 klontje boter
  • 4 rode paprika’s
  • 2 dikke wortels
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1/2 vlootje Maredsous smeerkaas
  • peper – zout
  • preischeutjes

Hoe?

  • Hak de ui en de look fijn
  • Snijd de paprika’s en de wortels  in stukken
  • Stoof de groentjes aan in een klontje boter tot ze gaar zijn
  • Voeg de kippenbouillon toe
  • Breng aan de kook en laat een kwartiertje doorkoken
  • Mix tot een gladde soep
  • Kruid ze met peper en zout
  • Haal de soep van het vuur en voeg de Maredsous toe voor een romige smaak
  • Mix nogmaals glad
  • Schep de soep in een kommetje
  • Werk af met preischeutjes of een blaadje groen
  • Klaar!