GETEST: Pannenkoeken met appeltjes uit de GreenPan

Het maken van een eersteklas pannenkoek begint al bij de het vinden van de juiste pan. Daarom testte ik onlangs de ‘I love eggs & pancakes’-pan van GreenPan uit. GreenPan is een Belgisch bedrijf dat sinds 2007 milieuvriendelijk, gezond en duurzaam keukengerei op de markt brengt. Hun pannen bevatten een Thermolon antikleeflaag wat niet enkel beter is voor het milieu en onze gezondheid dan een PTFE-antikleeflaag maar ook nog eens voor een uitstekend bakresultaat zorgt doordat het een betere warmtegeleider is dan de traditionele coatings. Uiteraard moest dit uitgebreid getest worden op zondagochtend met een stapel pannenkoeken!

Pannenkoek met appeltjes

Nodig?

 • 250 gr bloem
 • 500 ml melk
 • 2 grote eieren
 • 1 kl puddingpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 snuifje zout
 • 2 zoete appels
 • kaneel
 • boter

Hoe?

 • Meng de bloem met de melk, de eieren, het puddingpoeder, de vanillesuiker en het zout
 • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor
 • Snijd de appels in dunne plakken met een mandoline of een aardapplmesje
 • Bestrooi de plakken met een snuifje suiker en een snuifje kaneel
 • Verhit een klontje boter in de GreenPan
 • Schep een soeplepel van het pannenkoekenbeslag in de GreenPan
 • Duw enkele appelplakjes in het beslag
 • Bak de pannenkoek goudbruin aan beide kanten
 • Klaar!

Oordeel?

De pannenkoeken waren perfect goudbruin en licht krokant gebakken in de GreenPan. Het gladde oppervlak met Thermolon antikleeflaag zorgt voor een goede verdeling van de vetstof en het deeg. Het handvat van de pan ligt goed in de hand en wordt niet warm, ideaal om de pannenkoeken om te draaien en ook weer netjes op te vangen. De pannenkoeken waren overal gelijkmatig gebakken en kwamen makkelijk uit de pan. Conclusie: ‘I love eggs & pancakes’ maar ook de GreenPan waarin ze gemaakt worden!

Meer info over de ‘I love eggs & pancakes’-pan van GreenPan vind je hier.

3 Comments

 1. Pingback: Amai ja: flensjes met Nutella | Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.