Peter Goossens kookt voor Brussels Airlines

Vanaf december kookt drie sterrenchef Peter Goossens de maaltijden voor de Business Class passagiers van Brussels Airlines aan boord van een intercontinentale vlucht naar Afrika of de VS. Hiermee tracht de maatschappij zoals steeds een vliegende ambassadeur voor België zijn en onze op en top Belgische producten in de kijker te zetten. Peter, de chef van Hof Van Cleve (***) bedacht zes verschillende menu’s die het beste van de Belgische gastronomie laten proeven en waarin voornamelijk streek- en seizoensproducten verwerkt worden met een Belgische touch.

Peter Goossens

We hebben ernaar gestreefd gerechten te creëren die de restaurantervaring op 10.000 meter in de lucht kunnen oproepen. Het was geen evidente opdracht, gezien er veel restricties zijn voor vliegtuigmaaltijden, maar het resultaat mag er zijn. Het was een unieke ervaring om dit samen met Brussels Airlines te doen en ik kijk uit naar de reacties van hun gasten aan boord”.
— Peter Goossens, Hof van Cleve

Peter selecteerde ook zes Oost-Vlaamse bieren om bij zijn menu’s te serveren, waaronder Steenuilke, een blond degustatiebier van Brouwerij de Ryck en Malheur van Brouwerij De Landtsheer. Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt daarnaast nog een ruime selectie van Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met Belgische pralines en kazen van Kaasaffineurs Van Tricht in Antwerpen.

Wij mochten al een keertje proeven van enkele gerechten die in de lucht verkrijgbaar zullen zijn!

HAPJES: Zandwortel – munt – ananas / Noordzeekrab – koriander – quinoa / Schotse zalm – ponzo – burrata / Kippenlever – rode biet – hazelnoot / Oosterscheldepaling – tomaat – m’hamsa

Peter Goossens Hof van Cleve
Peter Goossens Hof van ClevePeter Goossens Hof van ClevePeter Goossens Hof van ClevePeter Goossens Hof van CleveVOORGERECHT: Sint-Jakobsvrucht – soja – pickels – avocado

Peter Goossens Hof van CleveVIS: Noordzee tarbot – garnaal – waterkers – jonge prei

Peter Goossens Hof van CleveVLEES : Parelhoen – salie – spinazie – champignon

Peter Goossens Hof van CleveDESSERT: Chocolade – vanille – abrikoos – amandel

Peter Goossens Hof van Cleve

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.