Meer water drinken met BRITA!

Voor een goede gezondheid is algemeen geweten dat zes tot acht glazen water drinken per dag, wat neerkomt op zo’n 2 liter, essentieel is. Het verhoogt onze concentratie, we voelen ons energieker en we krijgen er een betere huid van. Maar 2 liter per dag, dut lukt me bijna nooit. En ik ben niet alleen! Uit een onderzoek van BRITA blijkt dat de Belg gemiddeld slechts 1,15 liter per dag drinkt, veel te weinig dus. Tijd om daar verandering in te brengen!

BRITA Waterkan

Waarom is water drinken zo belangrijk?

Onvoldoende water drinken stelt je lichaam niet in staat om alle gifstoffen waar we dagelijks aan blootgesteld worden te kunnen verwijderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan water drinken de oorzaak kan zijn van gezondheidsklachten en ziektes zoals obesitas, chronische pijn of vermoeidheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, enz. Water, het goedkoopste medicijn, kan al deze klachten verminderen en zelfs voorkomen.

Kortom de voordelen van genoeg water drinken zijn oneindig. We zetten de belangrijkste nog even op een rijtje. Genoeg water drinken…

 • Helpt je om je gewicht onder controle te houden
 • Houdt je hart gezond
 • Houdt je energielevel op pijl
 • Helpt tegen hoofdpijn
 • Is goed voor de huid
 • Helpt je om betere sportieve resultaten te behalen
 • Zorgt voor een betere spijsvertering
 • Verminderd het risico op kanker
 • Helpt ons lichaam om te ontgiften

Waarom gefilterd water drinken?

Het ene water smaakt niet zoals het andere. Ook kraantjeswater smaakt niet overal hetzelfde. Uit onderzoek bleek dat 4 op tijd Belgen die niet dagelijks kraantjeswater drinken “slechte smaak” als belangrijkste reden geven. Waterfilters zoals die van BRITA kunnen hier gelukkig bij helpen. Zij halen chloor en kalk uit kraantjeswater, wat een positief effect heeft op smaak, maar ook op het aroma van koffie en thee, omdat er geen vette kalklaag meer aanwezig is.

Naast een betere smaak zijn er ook nog tal van andere voordelen verbonden aan het drinken van gefilterd water uit een BRITA waterkan. Het is heerlijk fris, goedkoop, tijdsbesparend, plaatsbesparend, afvalbesparend én ruimtebesparend. How cool is that!

Enkele tips!

Et voila, we weten nu waarom water drinken zo belangrijk is en waarom we beter voor gefilterd water kunnen kiezen maar hoe kunnen we nu er nu voor zorgen dat we ook effectief meer water gaan drinken? Enkele tips!

 • Water met een smaakje: Pers gewoon wat citroenen, limoenen of sinaasappels uit in water. Zin in water met een fruitig tintje? Voeg wat stukjes fruit toe aan het water. Appel en peer doen het heel erg goed, net als bosvruchten zoals frambozen en blauwe besjes. Verder kan je ook takjes verse munt of rozenwater toevoegen. Succes gegarandeerd!
 • Maak fruitige ijsblokjes: Neem een ijsblokjesvorm en doe er fruit naar keuze in (bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, bosbessen, druiven, muntblaadjes, …). Voeg BRITA gefilterd water toe en plaats in de diepvries voor enkele uurtjes. Heerlijk in elk drankje!

Koken met gefilterd water 

Ook in de keuken kan gefilterd water een verschil maken. Het heeft een positief effect op de smaak van het voedsel en zorgt ook voor minder kalkaanslag op alle keukenapparatuur. Dat ook sterrenchefs fan zijn van gefilterd water werd ons getoond in restaurant Comme Chez Soi van Lionel Rigolet. Hij kookte voor ons een uitgebreide lunch, uiteraard klaargemaakt met gefilterd BRITA water!

Comme chez Soi Comme chez Soi
Comme chez Soi Comme chez Soi Comme chez Soi Comme chez Soi
Comme chez Soi Comme chez Soi

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.