Ook in de winter is het belangrijk om veel fruit te eten. En wanneer dat fruit verwerkt is in een heerlijk winters dessertje, is dat natuurlijk helemaal geen probleem!
Nodig?
- 2 appels
- 2 peren
- 6 verse vijgen
- 1 el gedroogde abrikozen
- 1 el gedroogde pruimen
- 1 el rozijnen
- 1 vanillestok
- 100 ml amaretto
- 100 ml rode porto
- 250 gr bloem
- 100 gr bruine suiker
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
Hoe?
- Schil de appels en de peren
- Verwijder de klokhuizen
- Snijd in kleine blokjes
- Lepel het vruchtvlees uit de verse vijgen
- Snijd de rozijnen, abrikozen en pruimen fijn
- Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
- Stoof hierin het fruit aan
- Voeg het vanillemerg toe
- Blus met de porto en de amaretto
- Laat het fruit zachtjes pruttelen tot het vocht minstens voor driekwart ingekookt is
- Schep het fruit in vuurvaste schaaltjes
- Meng de ingrediënten voor de crumble in een keukenrobot tot grove korrels
- Bedek het fruit in de vuurvaste schaaltjes met een laagje crumble
- Bak de crumble gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Klaar!
- Deze crumble is ook super lekker met een bolletje ijs erbij!