Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 10 coquilles, uit de schelp
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • munt
  • koriander
  • zeezout

Voor de sojadressing

  • 1 el olijfolie
  • 1 el sojasaus

Voor de rucolamayonaise

  • 1 handjevol rucola
  • 2 el water
  • 1 el mosterd
  • 1 eiwit
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 dl arachideolie

 

Hoe maak je het?

Maak eerst de rucolamayonaise

  • Hak de rucola grof
  • Doe in een maatbeker samen met de overige ingrediënten behalve de arachideolie
  • Mix tot een gladde puree
  • Voeg nu straalsgewijs de arachideolie toe tijdens het mixen
  • Mix tot je een dikke mayonaise overhoudt

Ga verder met de rest van de bereiding

  • Verwijder de sluitspier van de coquilles
  • Snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes
  • Smeer het midden van het bord in met de rucolamayonaise
  • Leg de plakjes coquille er mooi bovenop
  • Besprenkel met citroensap
  • Schaaf er zeste van citroen en limoen boven
  • Bestrooi met een snuifje zeezout
  • Werk af met fijngehakte munt en koriander
  • Meng de olijfolie en de sojasaus voor de dressing
  • Lepel de dressing rond de plakjes coquille
  • Klaar!

Dit recept voor carpaccio van coquilles met rucolamayonaise uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Vis en zeevruchten

Tags:

basilicum
Basilicummayonaise
citroen
coquilles
koriander
limoen
munt
recept
recepten
schelpdieren
Sint-Jakobsvruchten
sojasaus
voorgerecht

Bekijk ook...

Veggie quesadilla’s

Mag het wel eens iets anders zijn dan een saai boterhammetje met kaas als lunch? Ja? Top, zo denk ik er ook over! Vandaag heb ik dan ook een super…

Wortel-knolseldersoep met gebakken coquilles

Soep op je feestmenu? Dat is zeker een goed idee! Soep kan je niet alleen makkelijk op voorhand klaarmaken, door er een paar leuke extraatjes aan toe te voegen steek…

Vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen

Een goei videeke, dat smaakt altijd! En een grote pot mosselen.. eigenlijk ook! Ik combineerde het beste van twee werelden en maakte een heerlijke vol-au-vent met mosselen en grijze garnalen…

Zelf garnaalkroketten maken

Eens zelf garnaalkroketten maken. Een activiteit die al een tijdje op mijn to do lijstje stond! Vorige week waagde ik er mij voor de eerste keer aan. Met een tikkeltje…