Vietnam voor foodies: Hanoi

Begin september vorig jaar trok ik voor twee weken naar het wonderschone Vietnam om er op een culinaire ontdekkingstocht te gaan. Door het programma Vietnjam met de Vietnamese Quyen Trong Thi op njam! was ik heel nieuwsgierig geworden naar het land en haar eetcultuur. Op voorhand deed ik heel wat research en ook tijdens mijn reis ontdekte ik heel wat leuke adresjes en gerechten die ik graag met jullie wil delen. Beginnen doen we bij het begin en dat was in Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam.

Vietnam Culinair Hanoi
Hanoi, gelegen in het noorden van Vietnam, heeft een zeer uitgebreide eetcultuur en staat bekend voor zijn uitstekende streetfood. In The Old Quarter, het hart van de stad, vind je ontzettend veel kleine kraampjes met elk hun eigen specialiteit. Gerechten die je hier zeker niet mag missen zijn Banh Mi (Vietnamees broodje met gegrild vlees), Bahn Cuon (rijstflensjes met varkensvlees en champignons), Bun Cha (gegrild varkensvlees met bouillon en noedels) en Thit Xien (gegrilde vleesspiesjes). Daarnaast staat Hanoi ook bekend voor zijn eggcoffee (een shot sterke koffie met daar bovenop een mix van eierdooiers, suiker en gecondenseerde melk).

Banh Mi Hanoi
Streetfood Hanoi
Streetfood Hanoi
Streetfood Hanoi
Hanoi Streetfood

Waar moet je zijn:

Bun Cha Dac Kim – 1 Hang Manh – Hanoi (eet hier Bun Cha, let op dit is niet het zaakje op de hoek van de straat maar wel dat ernaast, eet hier Bun Cha)

Banh-Mee – 18 Au Trieu – Hanoi (probeer hier de meatball banh mi)

Nola Cafe – 89 Ma May – Hanoi (heel erg gezellig cafétje met leuke parapluutjes op het terras)

Cafe Giang – 39 Nguyen Huru Huan (de beste eggcoffee van Hanoi)

Quan An Ngon -18 Phan Boi Chau (traditioneel Vietnamees in een gezellige setting)

Banh Cuon Gia An – 114 Yet Kieu (eet hier rijstpannenkoeken gevuld met varkensvlees)

Ngo Van Nam (in deze straat vind je een heleboel streetfoodkraampjes)

Hanoi (28)
Hanoi (100)

De Vietnamezen zijn super gastvrij en onzettend vriendelijk, ook al is het soms moeilijk communiceren omdat er slechts weinigen Engels spreken. In het gezellige drukke oude stadscentrum vond ik het zalig om aan kleine tafeltjes en op kleine stoeltjes op de stoep te eten van de vers klaargemaakte gerechtjes.  Proef ook zeker eens van de verse kruiden ginder, ze zijn veel smaakvoller als hier!

Andere must see’s in Hanoi:
(want je kan natuurlijk niet alleen maar eten!) 😉

Hoan Kiem Meer – Tran Quoc Pagode – Temple of Literature – Old city center – Ho Chi Minh Mausoleum – St. Joseph’s Cathedral – Hoa Lu gevangenis

Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam
Hanoi Vietnam

Comments are closed.